top of page

Karantina günlerinde çarpıcı iç mekanların olduğu 10 film tavsiyesi;

1-Büyük Budapeşte Oteli, 2014 IMDB 8,1

Doğu Avrupa'daki hayali bir ülkenin karlı dağ tepeleri, cinayet için çerçevelenmiş bir konsiyerj çalışanı gören komedi bir drama olan The Grand Budapest Hotel'in zeminidir. Koyu kırmızı halılar, mermer sütunlar ve süslü pirinç aydınlatma, otelin doğusundaki Almanya'nın boş bir art-nouveau mağazası olan Görlitzer Warenhaus'un atriyumunda yaratılan lobisini süslüyor. Yapım tasarımcısı Adam Stockhausen, diğer tuhaf, pastel renk tonlu setlerin filmlerini oluşturmak için Alp kayak merkezlerinin arşivlenmiş görüntülerine atıfta bulundu.


2-Gece Hayvanları, 2016-IMDB 7,5


Kaliforniya, Malibu'da bir yamaçta gizlenmiş beton ve cam bir konak, moda tasarımcısı Tom Ford'un yönettiği karamsar bir gerilim filmi Nocturnal Animals için bir ayardır. Evin içi pahalı mobilyalar ve sanat eserleri ile doludur, ancak kahramanın yabancılaşmış kocasından rahatsız edici yeni bir el yazması aldıktan sonra giderek daha tehditkâr hissetmeye başlar.


3-Amerikan Sapığı, 2000-IMDB 7,6

1980'lerde New York'ta yer alan American Psycho, yatırım bankacısı Patrick Bateman'ın psikolojik çözülmesini ve artan kana susamışlığını anlatıyor. Başlangıçta Bateman'ın dairesi, parlak beyaz duvarlar, parlayan çelik aletler ve birkaç Mies van der Rohe'nin Barcelona sandalyeleri ile tamamlanmış tertemiz bir bekar evi gibi görünüyor - ama kısa zamanda en korkunç eylemleri için uygun bir ortam haline geliyor.


4-Beni Adınla Çağır, 2017-IMDB 7,9

Kuzey İtalya'da ıssız bir konak olan Villa Albergoni, Beni Adınla Çağır - genç Elio Perlman ve 24 yaşındaki bir üniversite öğrencisi arasında romantizm çiçek açan bir yaş hikayesi olan görkemli bir ayardır.

İç mimar Violante Visconti Di Modrone, Perlman'ın kültürlü ailesini ve yetiştirilmesini yansıtmak için her odayı dikkatlice seçerek, mülke yaşanmış bir kalite kazandırır. Sahne malzemeleri arasında antik haritalar, tablolar ve kitaplar ile bir zamanlar Di Modrone'nin ebeveynlerine ait cam eşyalar ve tabaklar yer alıyor.


Görsel zenginliklerle dolu bu film, tavsiyelerimiz arasında önemli bir yer içeriyor.


5-Sarayın Gözdesi, 2018-IMDB 7,6

Ağır goblen duvarlar ve tombul dört ayaklı yataklar, Kraliçe Anne'nin dikkatini çekmek için iki kraliyet kuzeninin didişmesini irdeleyen kara komedi olan ''Sarayın Gözdesi'' nin iç mekanlarında yer alan zengin detaylardan bazıları.

Film 18. yüzyılda geçiyor, ancak prodüksiyon tasarımcısı Fiona Crumble, Dezeen'e dönemin dekorunu tam olarak çoğaltma ihtiyacını hissetmediğini söyleyen tasarımcı "Kraliçe Anne tarzının doğru tasvirlerini temsil etmek yerine, hikayeyi nasıl temsil edeceğimize dair kendi dilimizi bulduk." dedi.


6-Otomatik Portakal, 1971-IMDB 8,3

Cafcaflı iç mekanlar, Stanley Kubrick'in distopik bir Britanya'daki bir grup genç adamın işlediği korkunç suçları belgeleyen ''Otomatik Portakal'' boyunca ortaya çıkıyor. Mimari uygulama Ekibi 4 taraftan oluşturulan Skybreak adı verilen bir Hertfordshire özelliği de dahil olmak üzere birçok sahne gerçek evlerde çekildi. Filmin birkaç setinden biri, filmin çıplak fiberglas mankenlerle dolu hayali bir içecek mekanı olan Korova Milk Bar içindi.


7-Ritüel, 2019-IMDB 7,1

Korku filmi kategorisinde olan ''Ritüel'' de, gelenekseş iç mekanları, pagan bir kültür tarafından gizlice yürütülen korkunç ritüelleri perdelemeye yardımcı olur. Filmin önemli alanlarından biri - ürkütücü bir büyüleyici duvar resmi olan yüce, ahır benzeri bir yurt - yapımcısı Henrik Svensson'ın film araştırması sırasında karşılaştığı asırlık İsveç çiftlik evlerinden yararlanıyor.


8-Aşk, 2013-IMDB 8,0

Yönetmen Spike Jonze'nin bilimkurgu romantizm filmi, Bir erkeğin yapay olarak akıllı bir sanal asistana nasıl aşık olduğunu anlatıyor. Yalnız kahraman, yakın gelecekteki bir Los Angeles'ın bozulmamış manzaralarına sahip yüksek katlı minimalist bir dairede yaşıyor. Filmin yapım tasarımcısı KK Barrett, LA'nın mimari manzarasını Şangay şehri ile harmanlayarak parıldayan ufuk çizgisini geliştirdi.


9-Muhteşem Gatsby, 2013-IMDB 7,2

Yapım tasarımcısı Catherine Martin, esrarengiz milyoner Jay Gatsby'yi ve sosyalist Daisy Buchanan'a olan takıntısını takip eden caz çağı masalı ''Muhteşem Gatsby'' filmi için 42 set sipariş edilerek kuruldu. Gatsby'nin lüks konağı, New York'un Long Island'daki 20. yüzyılın başındaki saray evlerinden tasarım ipuçlarını alıyor - içeride altın tavanlı bir balo salonu, süpürme merdiveni ve kahramanın yüzlerce ipek gömlek depoladığı oldukça yükseklikte giyinme odası, mekanın dikkat çeken özelliklerinden.


10-Çılgın Zengin Asyalılar, 2018-IMDB 6,9

Çılgın Zengin Asyalılar filmi, erkek arkadaşının Singapur'daki aşırı zengin ailesiyle tanışmak için bir New York' lu bir profesörün seyahatini işliyor. Çekimlerin çoğu, aslında terk edilmiş konakların ve eski butik otellerin film deki karakterin zengin evlerine dönüştürüldüğü Malezya'da yapıldı. Set tasarımcıları, pahalı malzemelerle, süslü duvar kağıdında döşemeli duvarlarla kaplı ve hatta zeminler sahte doldurulmuş bir kaplan yaratmış gibi göstermek için boyandı.


Keyifli seyirler...






32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Blog

bottom of page